SAÇAKLI POĞAÇA



İster kahvaltı sofralarınız, ister çay saatleriniz için 

hazırlayabileceğiniz klasik tatlardan biri olan saçaklı poğaça 

tarifini uzun zamandır yapmamıştım.Yapımı pratik,görünümü 

şık, bu nefis lezzeti  size de hatırlatmak isterim.





Malzemeler

1 su bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 paket instant maya veya yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5 su bardağı kadar)

Üzeri İçin

1 tane yumurta sarısı(üzeri için)

Labne peyniri yada krem peynir

İnce kıyılmış maydanoz

Yapılışı

Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt,şeker ve maya 

karıştırılır,ağzı kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.

Yoğurma kabına un,sıvı yağ tuz ve maya eklenip çok 

yumuşak kıvamda hamur elde edilir.

Yoğurulan hamur mayalanana kadar, sıcak bir ortamda üstü 

kapalı şekilde bekletilir.

Mayalanan hamurdan cevizden daha büyük bezeler 

koparılıp şekil verilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

Tepside mayalanması için en az 15 dk bekletilip, üzerine 

yumurta sarısı sürülerek 170 derecede pişirilir.

Pişen poğaçalar soğuduktan sonra bıçak yardımı ile ortadan 

ikiye ayrılmayacak şekilde kesilir.

İçine ve kenarına labne peyniri sürülüp maydanoza 

bulanır.AFİYET OLSUN.







3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok çok güzel görünüyorlar. Çok da sevdiğim tür poğaçalardandır.

    YanıtlaSil
  2. bunu çok severim ben pastanede falan gördüğümde ilk aldığım şeydir eline sağlık..

    YanıtlaSil