PEKMEZLİ SİMİT POĞAÇA


Çay saatlerinin vazgeçilmezi poğaçalar...Mayalı olunca 

yumuşacık, birde tereyağlı olunca lezzetine lezzet 

katıyor...


Malzemeler

1 su bardağı ılık süt

125 gr oda ısında erimiş tereyağ

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 tane yumurta

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı toz şeker

Aldığı kadar un (4,5 su bardağı kadar kullandım)

Üzeri İçin 

3 yemek kaşığı pekmez

Yarım çay bardağı su

Kavrulmuş susam



Yapılışı

Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt, şeker ve maya karıştırılır, ağzı kapatılıp 

mayanın kabarması sağlanır.

Yoğurma kabına erimiş tereyağ, sıvı yağ,1 yumurta, tuz, hazırlanan maya eklenir.

Kontrollü şekilde un ilave edilerek yoğrulur.

 Yumuşak kıvamda hamur elde edilir.

Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü 
kapalı şekilde 


bekletilir.

Hamur mayalanırken susam tavada hafif kokusu çıkana kadar kavrulur.

Pekmez geniş bir kasede su ile açılır.

Mayalanan hamur düz bir zeminde merdane yardımıyla açılıp, kesme aparatı 

(bardak ile) kesilir.(Çok ince olmayacak şekilde kolaj size yardımcı olacaktır)

Önce pekmeze sonra susama bulanıp,yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

Tepsi mayası yaptırılıp 180 derecede kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN.




6 yorum: