Çay saatlerinin vazgeçilmezi poğaçalar...Mayalı olunca
yumuşacık, birde tereyağlı olunca lezzetine lezzet
katıyor...
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
125 gr oda ısında erimiş tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un (4,5 su bardağı kadar kullandım)
Üzeri İçin
3 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Kavrulmuş susam
Yapılışı
Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt, şeker ve maya karıştırılır, ağzı kapatılıp
mayanın kabarması sağlanır.
Yoğurma kabına erimiş tereyağ, sıvı yağ,1 yumurta, tuz, hazırlanan maya eklenir.
Kontrollü şekilde un ilave edilerek yoğrulur.
Yumuşak kıvamda hamur elde edilir.
Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü kapalı şekilde
bekletilir.
Hamur mayalanırken susam tavada hafif kokusu çıkana kadar kavrulur.
Pekmez geniş bir kasede su ile açılır.
Mayalanan hamur düz bir zeminde merdane yardımıyla açılıp, kesme aparatı
(bardak ile) kesilir.(Çok ince olmayacak şekilde kolaj size yardımcı olacaktır)
Önce pekmeze sonra susama bulanıp,yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Tepsi mayası yaptırılıp 180 derecede kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN.
nefis görünüyor. elerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilSimit poğaçalar çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil👍👍
Silelinize sağlık...
YanıtlaSil👍👍tesekkurler
YanıtlaSil