DOYURAN PASTA


İzmir in meşhur lezzeti doyuran pasta,hangi pastaneye 

gitseniz bulabilirsiniz..Bir  İzmir`li olarak bu bende çok 

severim bu lezzeti.Kalan kekleri değerlendirmek içinde 

harika bir tarif.Sizde daha önce yaptığınız tüketemediğiniz 

keklerinizi bu tarifle değerlendirebilirsiniz.Ben bu sefer kuru 

meyve olarak incir kullandım, arzu ederseniz kuru kayısı 

yada kuru üzüm kullanabilirsiniz.










Malzemeler

2 tane büyük baton kek

1 paket bitter çikolata

6 tane kuru incir

1 kase ceviz içi

1 çay bardağı süt yada süt kreması

2 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 tane portakal kabuğu rendesi




Yapılışı

Kek yoğurma kabına alınıp iyice ufalanır.

Üzerine küçük küçük doğranmış incir, hindistan cevizi, ceviz içi, portakal kabuğu rendesi ve 

süt ilave edilir.

Benmari usulü eritilmiş çikolata ile kek yoğrulur.

Düz bir zemine streç film serilir.

Üzerine kek karışımı dökülüp rulo şekli verilip, streç film ile iyice sarılır.

Dondurucuda en az 1 saat bekletilip dilimlenerek servis yapılır.

Üzerini arzu ettiğiniz malzeme ile servis yapabilirsiniz.





6 yorum:

  1. Kek az olss bile biraz bisküvi ekleyerek yaparım eline aağlık çok severim ✌️👍

    YanıtlaSil
  2. mozaik pasta sandım önce ama bu acaip bir bombaymış :-)))

    YanıtlaSil
  3. Adı da çok güzel görüntüsü de.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil