gitseniz bulabilirsiniz..Bir İzmir`li olarak bu bende çok
severim bu lezzeti.Kalan kekleri değerlendirmek içinde
harika bir tarif.Sizde daha önce yaptığınız tüketemediğiniz
keklerinizi bu tarifle değerlendirebilirsiniz.Ben bu sefer kuru
meyve olarak incir kullandım, arzu ederseniz kuru kayısı
yada kuru üzüm kullanabilirsiniz.
Malzemeler
2 tane büyük baton kek
1 paket bitter çikolata
6 tane kuru incir
1 kase ceviz içi
1 çay bardağı süt yada süt kreması
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tane portakal kabuğu rendesi
Kek yoğurma kabına alınıp iyice ufalanır.
Üzerine küçük küçük doğranmış incir, hindistan cevizi, ceviz içi, portakal kabuğu rendesi ve
süt ilave edilir.
Benmari usulü eritilmiş çikolata ile kek yoğrulur.
Düz bir zemine streç film serilir.
Üzerine kek karışımı dökülüp rulo şekli verilip, streç film ile iyice sarılır.
Dondurucuda en az 1 saat bekletilip dilimlenerek servis yapılır.
Üzerini arzu ettiğiniz malzeme ile servis yapabilirsiniz.
Kek az olss bile biraz bisküvi ekleyerek yaparım eline aağlık çok severim ✌️👍
YanıtlaSilTeşekkürler
Silmozaik pasta sandım önce ama bu acaip bir bombaymış :-)))
YanıtlaSilBenzeri denebilir teşekkürler
SilAdı da çok güzel görüntüsü de.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler
Sil