Beşamel sos, tavuk ve patlıcan şahane üçlü..Hem göze,hem
mideye hitap eden tadına doyum olmayan nefis bir yemek.Daha
önce patlıcanları küçük küçük doğrayıp yaptığım bu nefis tarifi, bu
sefer, patlıcanı bütün (karnıyarık gibi) kullanarak yaptım.Görsel
olarak bu daha bir güzel oldu.Davet sofralarınız içinde şahane bir
lezzet tavsiye ederim.
Malzemeler
3 tane patlıcan
1 tane domates
1 tane tavuk göğsü
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Tuz
Beşamel Sos için
Zeytin yağ, tereyağ
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
Üzeri İçin
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulur.
Kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu ile fazla yağı alınır.,
Tavuk eti ve diğer malzemeler küçük küçük doğranıp hazırlanır.
Tavada sıvı yağ ile soğan ve biber sotelenir.
Tavuk eti ilave edilip suyu çekene kadar kavrulur.
Domates, 1 yemek kaşığı salça ve baharatları ilave edilir.
5 dk kadar daha sotelenip ocaktan alınır.
Kızarmış patlıcanlar fırın kabına alınıp kaşık yardımı ile ortası açılır.
Hazırlanan tavuk harcı ile içi doldurulur.
Üzerine beşamal sos dökülüp 180 dereceli fırında pişirilir.(20 dk)
Fırından çıkmadan 10 dk önce üzerine kaşar peyniri rendesi dökülür.Afiyet olsun.
nasıl güzel iştah kabartıcı bir tarif bu. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBir günde böyle deneyeyim, değişiklikler <3 elinize sağlık.
YanıtlaSilkarnıyarığa alternatif harika görünüyor deneyeceğim teşekkürler.
YanıtlaSil