BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU PATLICAN






Beşamel sos, tavuk ve patlıcan şahane üçlü..Hem göze,hem 

mideye hitap eden tadına doyum olmayan nefis bir yemek.Daha 

önce patlıcanları küçük küçük doğrayıp yaptığım bu nefis tarifi, bu 

sefer, patlıcanı bütün (karnıyarık gibi) kullanarak yaptım.Görsel 

olarak bu daha bir güzel oldu.Davet sofralarınız içinde şahane bir 

lezzet tavsiye ederim.

Malzemeler

3 tane patlıcan

1 tane domates

1 tane tavuk göğsü

1 adet orta boy kuru soğan

1 adet yeşil biber

1 yemek kaşığı salça

Karabiber

Tuz

Beşamel Sos için

Zeytin yağ, tereyağ

1,5 su bardağı süt

1,5  yemek kaşığı un

Üzeri İçin

Rendelenmiş kaşar peyniri




Yapılışı

Patlıcanlar alacalı soyulur.

Kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu ile fazla yağı alınır.,

Tavuk eti ve diğer malzemeler küçük küçük doğranıp hazırlanır.

Tavada sıvı yağ ile soğan ve biber sotelenir.

Tavuk eti ilave edilip suyu çekene kadar kavrulur.

Domates, 1 yemek kaşığı salça ve  baharatları ilave edilir.

5 dk kadar daha sotelenip ocaktan alınır.

Kızarmış patlıcanlar fırın kabına alınıp kaşık yardımı ile ortası açılır.

Hazırlanan tavuk harcı ile içi doldurulur.

Üzerine beşamal sos dökülüp 180 dereceli fırında pişirilir.(20 dk)

Fırından çıkmadan 10 dk önce üzerine kaşar peyniri rendesi dökülür.Afiyet olsun.




3 yorum:

  1. nasıl güzel iştah kabartıcı bir tarif bu. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bir günde böyle deneyeyim, değişiklikler <3 elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. karnıyarığa alternatif harika görünüyor deneyeceğim teşekkürler.

    YanıtlaSil