BABY PATATES (GALGITMA)




İzmir 'in bir çok yerinde bilinen özellikle patatesi ile ünlü Ödemiş 

ilçesinin bebbesi.. Yöresel adıyla tencerede sallanarak piştiği 

için galgıtma deniyor.Çocukluğumun şahane tadı.. Memleketimden 

uzak olduğum için pazarda karşıma çıkınca özenle küçüklerini 

seçip bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.Bu sıralar hazır patatesler 

tazeyken sizde denemelisiniz. Küçük büyük herkesin seveceği 

nefis bir lezzet. 



Malzemeler

1 kg küçük patates

2 diş sarımsak

Zeytin yağ

Tereyağ

Biberiye

Karabiber

Tuz



Yapılışı

Patates dış kabuğu ile iyice yıkanıp tencereye alınır.

Üzerine 1 su bardağı su eklenip tencerenin ağzı kapatılır.

Suyu bitince çok az zeytinyağ baharatları ve sarımsak ilave edilir. 

Ara ara tencere sallanarak pişirilir.

Pişmesine yakın biraz tereyağ ilave ederseniz lezzetine lezzet katacaktır.Afiyet olsun.





3 yorum:

  1. İlk kez gördüğüm bir lezzet.Çok da kolaymış yapımı aslında,böyle patates bulursak kaçırmamak lazım.. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. harika pazarda falan bulursam alıp yaparım..

    YanıtlaSil
  3. Çok sevdiğim bir lezzettir, ellerinize sağlık rengiyle göz alıcı :)

    YanıtlaSil