İzmir 'in bir çok yerinde bilinen özellikle patatesi ile ünlü Ödemiş
ilçesinin bebbesi.. Yöresel adıyla tencerede sallanarak piştiği
için galgıtma deniyor.Çocukluğumun şahane tadı.. Memleketimden
uzak olduğum için pazarda karşıma çıkınca özenle küçüklerini
seçip bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.Bu sıralar hazır patatesler
tazeyken sizde denemelisiniz. Küçük büyük herkesin seveceği
nefis bir lezzet.
Malzemeler
1 kg küçük patates
2 diş sarımsak
Zeytin yağ
Tereyağ
Biberiye
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Patates dış kabuğu ile iyice yıkanıp tencereye alınır.
Üzerine 1 su bardağı su eklenip tencerenin ağzı kapatılır.
Suyu bitince çok az zeytinyağ baharatları ve sarımsak ilave edilir.
Ara ara tencere sallanarak pişirilir.
Pişmesine yakın biraz tereyağ ilave ederseniz lezzetine lezzet katacaktır.Afiyet olsun.
İlk kez gördüğüm bir lezzet.Çok da kolaymış yapımı aslında,böyle patates bulursak kaçırmamak lazım.. Elinize sağlık..
YanıtlaSilharika pazarda falan bulursam alıp yaparım..
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir lezzettir, ellerinize sağlık rengiyle göz alıcı :)
YanıtlaSil