ACUKA




Kısa sürede hazırlayabileceğiniz, her öğünde tüketebileceğiniz, iştah açan harika bir 

tat..Baharat yada diğer malzemeleri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Bir tek kötü yanı, 

fazla ekmek yediriyor dikkat etmek lazım. 




Malzemeler

3 yemek kaşığı acı biber salçası

2 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı  ceviz içi (çekilmiş)

Yarım su bardağı ekmek içi (çekilmiş)

Yarım çay bardağı zeytinyağ

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı  kuru fesleğen ve kekik (isteğe bağlı kullanabilirsiniz)




Yapılışı

Biber salçası ve domates salçası geniş bir kaseye alınır.

Üzerine çekilmiş ekmek içi, ceviz, ezilmiş sarımsak, zeytinyağ  ve baharatları ilave edilip 

iyice karıştırılır.

Dolapta 1 saat dinlendirilip servis yapılır.

[Salçayı çiğ olarak tüketmeyi sevmiyorsanız tavada zeytin yağ ile kavurup, diğer 

malzemelerini ekleyerek yapabilirsiniz)




6 yorum:

  1. Off, çok severim. Kahvaltıda peynirle, smitle bir harika oluyor <3

    YanıtlaSil
  2. çok severim bunu kahvaltıya yapayım en kısa zamanda :-))

    YanıtlaSil
  3. Ay ama acuka sabah kahvaltısın da bayılırım ki :))

    YanıtlaSil