SUSAMLI PEKMEZLİ POĞAÇA (SİMİT POĞAÇA)


Pekmeze batırılmış bol susamlı simit tadında çıtır çıtır nefis 

bir poğaça tarifi..Daha önce tereyağ kullanarak defalarca 

yaptığım tarifi bu sefer sıvıyağ kullanarak yaptım.Buda çok 

lezzetli oldu.Farklı bir poğaça tarifi denemek isterseniz 

öneririm.



Malzemeler

2,5 su bardağı süt


1 su bardağı sıvı yağ yada eritilmiş tereyağ


1 paket yaş maya


1 yemek kaşığı toz şeker


Tuz


Aldığı kadar un (4 su bardağına yakın)


Üzeri İçin 


2 yemek kaşığı pekmez


1 çay bardağı su


Susam (hafif kavrulmuş)


İç Harcı İçin


Rendelenmiş kaşar peyniri yada böreklik peynir






Yapılışı

Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt, şeker ve maya karıştırılır, ağzı kapatılıp 

mayanın kabarması sağlanır.

Yoğurma kabına sıvı yağ tuz, hazırlanan maya ve un eklenip (kontrollü şekilde)  yumuşak 

bir kıvamda hamur elde edilir.

Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü 
kapalı şekilde bekletilir.


Hamur mayalanırken susam tavada hafif kokusu çıkana kadar kavrulur.

Pekmez geniş bir kasede su ile açılır.


Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp açılır.

İç harcı koyulup kapatılır, pekmezli suya batırılıp susama bulanır.

Yağlı kağıt serili fırın kabına kapatılan tarafı alta gelecek 
şekilde sıralanır.

180 dereceli ısıtılmış fırında pişirilir.AFİYET OLSUN..







17 yorum:

  1. Hep aklımda olan ama yapıp denemenin kısmet olmadığı bir tarif elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. tam kahvaltılık elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çıtır çıtır nefis. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Kıyır kıyır Nasıl da güzel olmuşlardır:) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor, hemen deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  7. Oy oy oy bu poğaça içime oturdu vallahi de yapıyorum yarın...elinize sağlık mükemmel ötesi

    YanıtlaSil
  8. Bu güzel görüntüyü görüpte denememek olmaz.Hemen not ettim tarifi ;)

    YanıtlaSil