PORTAKAL DİLİMİNDE HAVUÇ TARATOR



Havuç tarator portakalla birleşince lezzet ve görsel olarak birbirini tamamlıyor. Bu nefis tarifi 

ister akşam yemeklerinizin yanında, ister beş çaylarınız da yapabilir, tabaklarınız da 

çiçekler açtırabilirsiniz..


Malzemeler

3 tane orta boy portakal

3 tane Havuç

1 tane mor lahananın yarısı

1 kase süzme yoğurt

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı mayonez

Ceviz içi

Sıvı yağ

Sirke

Tuz

Yapılışı

Öncelikle lahana ince ince doğranır.

Geniş bir kapta sirke ve tuz ile iyice ovulur.

Sirke tadından arındırmak için suya tutulur.

El yardımı ile iyice  sıkılıp fazla suyu alınır.

Havuç rendelenip çok az sıvı yağ ile tavada sotelenir.

Süzme yoğurt  1 diş sarımsak mayonez ve tuz  ile iyice karıştırılır.

Yoğurdun yarısı havuç ve  ceviz içi ile karıştırılıp hazırlanır.

Kalan yoğurt  mor lahanayla harmanlanıp dinlendirilir.

Hazırlanan tarator portakal dilimlerinin üzerinde servis yapılır.Afiyet Olsun..








6 yorum: