Havuç tarator portakalla birleşince lezzet ve görsel olarak birbirini tamamlıyor. Bu nefis tarifi
ister akşam yemeklerinizin yanında, ister beş çaylarınız da yapabilir, tabaklarınız da
çiçekler açtırabilirsiniz..
çiçekler açtırabilirsiniz..
Malzemeler
3 tane orta boy portakal
3 tane Havuç
1 tane mor lahananın yarısı
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
Ceviz içi
Sıvı yağ
Sirke
Tuz
Yapılışı
Öncelikle lahana ince ince doğranır.
Geniş bir kapta sirke ve tuz ile iyice ovulur.
Sirke tadından arındırmak için suya tutulur.
El yardımı ile iyice sıkılıp fazla suyu alınır.
Havuç rendelenip çok az sıvı yağ ile tavada sotelenir.
Süzme yoğurt 1 diş sarımsak mayonez ve tuz ile iyice karıştırılır.
Yoğurdun yarısı havuç ve ceviz içi ile karıştırılıp hazırlanır.
Kalan yoğurt mor lahanayla harmanlanıp dinlendirilir.
Hazırlanan tarator portakal dilimlerinin üzerinde servis yapılır.Afiyet Olsun..
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor . Sunum ayrı bi rgüzellik katmış.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilSunum harika. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silgörüntü sunum süper eminim tadı da güzeldir ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim
Sil