MOR LAHANA TURŞUSU (LOKANTA USULÜ)



Mor lahana turşusu restaurantlar da  özelikle et lokantalarında sıkça salataların üzerinde yada

meze olarak karşımıza çıkar. Lokanta usulü mor lahana turşusunun, lezzetini evde yakalamanız için

sadece tarifi uygulamanız yeterli sizde evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Malzemeler

1 tane mor lahana

Mor Lahananın yarısı kadar beyaz lahana

1 yemek kaşığı limon tuzu

1 çay bardağı sirke

2 yemek kaşığı toz şeker

Turşuluk tuz

1 su bardağı su







Yapılışı

Mor lahana ve beyaz lahana ince ince kıyılır.

Limon tuzu 1 bardak suda eritilir.

İnce kıyılmış lahanalar geniş bir kaba alınıp üzerine  tuz,sirke, toz şeker ve suda eritilmiş limon tuzu

eklenip ovulur.

Ağzı kapalı şekilde 3 saat kadar bekletilir.

3 saat sonunda hemen tüketebilir yada cam kavanoza iyice basarak buzdolabında saklayabilirsiniz..

Servis yapmadan önce  üzerine zeytin yağ dökülür.





8 yorum:

  1. Sirkeli olarak kavanozda bekletip kullanıyorum bende aynen. Acayip leziz oluyor 💕

    YanıtlaSil
  2. Mor lahanayı çok severim ama turşusunu hiç yemedim.Beyaz lahana ile sınırlı kaldım...

    YanıtlaSil
  3. Renginin ışıltısıyla iştah açıyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Çok sevdiğim bir salatadır mutlaka yapmam lazım :) tarif süper, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil