MANTAR SOTE


Mantar soteyi her zaman yapıyoruz, birde süt kreması ile deneyin harika  bir yemek 

oluyor. 

Malzemeler

500 gr mantar

Yarım paket süt kreması (200 ml yarısı)

1 tane orta boy kuru soğan

2 diş sarımsak

Karabiber

1 çay kaşığı fesleğen

Tuz

Zeytinyağ

İnce kıyılmış dereotu

Yapılışı

Öncelikle mantar yıkanır kurulanıp doğranır.

Soğan sarımsak küp küp doğranır.

Tavaya zeytinyağ eklenerek kızdırılır.

Soğan ve sarımsak ilave edilerek kavrulur.

Kavrulan soğana mantar ilave edilerek baharatları ve tuzu ilave edilir.

Suyunu çeken mantarlar fırın kabına alınır.

Üzerine krema dökülür.

200 dereceli fırında 15 dakika pişirilir.

Üzerine ince kıyılmış dereotu ile sıcak olarak servis yapılır.Afiyet olsun..

Fırına pişirmek istemezseniz tavaya kremasını ekleyerek 10 dk kadar ocakta pişirebilirsiniz.





6 yorum: