KIRMIZI PANCAR SALATASI


Orjinal tarifinde pancar haşlanarak rendelenir.Fakat vitamin 

değerini yitirmemesi için pancarı ya hafif tavada sotelemenizi yada 

çiğ olarak salatalarda tüketmenizi tavsiye ederim..Çocuklar pek 

pancar tadını sevmezler, onlar içinde pancarı haşlayıp suyunu 

meyve sularıyla karıştırıp içirebilirsiniz.

Mayonez tadını sevenler salatanın içine bir yemek kaşığı 

mayonezde ekleyebilirsiniz..




Malzemeler

İstediğiniz miktarda kırmızı pancar

1 kase yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez (ben kullanmadım)

1 diş sarımsak

Zeytinyağ

1 çay bardağı su

Tuz

Yapılışı

Öncelikle pancar yıkanıp rendelenir.

Yapışmaz bir tavada çok az zeytin yağ ile sotelenir.

1 çay bardağı su eklenip yumuşaması sağlanır.

Suyu çekene kadar sotelenip soğumaya bırakılır.

1 kase yoğurt, tuz ve  1 diş sarımsak rendesi ile iyice karıştırılır.

Soğuyan pancar sarımsaklı yoğurt ile karıştırılıp servis yapılır.






4 yorum: