Daha önce iki defa denemiş olduğum bu nefis lezzeti, ünlü bir
şefin tarifini uygulayarak yaptım arkadaşlar, iyi ki denemişim
dediğim ender tariflerden birisi..Osmanlı mutfağına ait, bu lezzeti
sizde mutlaka yapıp, sevdiklerinizle paylaşmalısınız..
Malzemeler
1 tane bütün tavuk (parçalanmış kemiği ayrılmış) yada tavuk incik
2 tane kuru soğan
2 tane biber (orjinal tarifinde arnavut biberi var)
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
2 su bardağı ılık su
Terbiyesi İçin
1 tane rendelenmiş soğan
Tuz
Üzeri İçin
İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı
Öncelikle terbiye için 1 tane soğan rendelenip tuz ile karıştırılır.
Tavuk eti terbiye ile hafifçe ovulur, üzeri kapatılıp 20 dk bekletilir.
Tavaya tereyağ ve sıvı yağ eklenip kızdırılır.
Kızdırılan yağda (terbiyeden çıkarılan ve üzerindeki soğan parçalarından temizlenen et) kızartılır.
Baharatları, halka halka doğranmış biber ve soğanı ilave edilir.
2 su bardağı su eklenerek 30 dk pişirilir. AFİYET OLSUN..
Tavuk denilince akan sular durur benim için. Ellerinize sağlık, muhteşem ötesi görünüyorlar.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilTeşekkür ederim
Sil