DİLİM BÖREK


Daha önce sadece patatesli dilim börek tarifi paylaşmıştım.Buda üç çeşit olan dilim börek tarifi

denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim. Görseli,lezzeti, servis pratikliği süper olan bir tarif..




Malzemeler

4 tane yufka

Yufkayı Islatmak İçin

1 su bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Patates Harcı İçin

2 tane orta boy patates

Karabiber

Pulbiber

İnce kıyılmış maydanoz

Tuz

Peynir Harcı İçin

1 kase böreklik peynir

İnce kıyılmış maydanoz

Havuç Harcı İçin

2 tane havuç

Sıvıyağ

Tuz

Üzeri İçin

Yumurta sarısı

Yapılışı

Böreğin iç harcı için havuç sıvıyağ ile sotelenip soğumaya bırakılır.

Patatesler haşlanıp ezilerek baharat ve maydanoz ile tatlandırılır.

Öncelikle bütün yufkalar ortadan ikiye bölünür.

Yarım yufka tezgaha koyulup süt ve sıvıyağ karışımıyla ıslatılır.

Ucuna sotelenen havuç koyularak rulo şeklinde sarılır.

Aynı işlem diğer iç malzemeler eklenerek rulo şeklinde hazırlanır.

Kolaj size yardımcı olacaktır.

Son olarak kalan yarım yufka tezgaha serilir.

Hazırlanan 3 çeşit rulo yufka 2 tanesi yan yana 1 tanesi üste gelecek şekilde tekrar rulo yapılarak

hazırlanır.

Buzdolabında yarım saat dinlendirilip küçük dilimler şeklinde kesilir.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip her tarafına yumurta sarısı sürülür.

180  derecede kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN..











4 yorum: