TAVUK SUYU ÇORBASI



Son günlerde grip salgını, küçük büyük demeden herkesi yatağa düşürdü..Yaklaşık on gündür bizde

mücadele ediyoruz griple.Antibiyotik tedavisi bile etki etmedi, tam iyileştim derken vücut ağrısı ile

tekrar kendini gösterip insanı yatağa düşürüyor..Gripten kurtulmak için ilaç tedavisinin yanında

doğal yollarla bir  çok yöntem denedim.Başarılı olanları önümüzdeki günlerde paylaşacağım

sizlerle..Tavuk suyuna çorba da gribe en iyi gelenlerden biri (püf noktalarıyla) denemenizi öneririm...




Malzemeler

Tavuk eti (parçalanmış)

Tavuk suyu

Şehriye

1 tane havuç

Maydanoz

Dereotu

Yarım limon suyu

Karabiber

Tuz

Yapılışı

Öncelikle tavuk eti iri parçalara ayrılarak tencerede suyu çekene kadar kavrulur.(mühürlenir)

Kavrulan etin üzerine sıcak su ilave edilerek (basınçlı bir tencerede) haşlanır.

Haşlanan tavuğun suyu çorba tenceresine alınır.

İçine şehriye ve  limon suyu ilave edilip kaynamaya bırakılır.

Şehriyenin pişmesine yakın 1 tane rendelenmiş havuç ilave edilir.

Karabiber ve tuzu eklenip 10 dk daha kaynatılıp ocaktan alınır.

İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile servis yapılır.Afiyet olsun..

Not:Tavuk pişirirken direk suyunu koyup haşlamayın.Küçük parçalara bölerek, tencerede suyunu

salıp çekene kadar kavurun sonra üzerine sıcak su ekleyip haşlayın aradaki  lezzet ve koku farkını

göreceksiniz.İyi bir tavuk suyu hazırlamak için bu tarifi uygulamanızı öneririm..



2 yorum: