SÜT KREMALI POĞAÇA


Kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmezi poğaçalar.Arzu ettiğiniz iç malzemeyle hazırlayabileceğiniz

nefis bir tarif.Özellikle yemeklerde ve tatlılarda kullanılan süt kreması tuzlu hamurlara da çok

yakışıyor..Kolay ve tam kıvamında bu lezzetli poğaçayı mutlaka yapmalısınız..

Malzemeler

1 kutu süt kreması (200 ml)

Yarım su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı süt

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

4 su bardağı un

Tuz

İçi İçin

Tereyağ

Üzeri İçin

1 su bardağı galeta unu




Yapılışı

Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt, şeker ve maya 

karıştırılır, ağzı kapatılıp mayanın

kabarması sağlanır.

Yoğurma kabına un, sıvı yağ tuz ve  hazırlanan maya eklenip çok 

yumuşak kıvamda hamur elde edilir.

Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü 


kapalı şekilde bekletilir.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp 


açılır.

İçine yarım çay kaşığı tereyağ sürülerek yuvarlanır, galeta ununa bulanıp 
yağlı 

kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

180 dercede kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN..  







2 yorum:

  1. ofofofof harika görünüyor elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyorlar ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil