MAGNOLİA PUDİNG (ÇİLEKLİ)



Orijinalini biraz araştırdığım zaman New York' ta açılan, şuan dünyanın bir çok yerinde şubesi 

bulunan Magnolia Bakery' in ünlü pudingiymiş aslında..Türkiye de Cookshop'ta bulunan tatlının 

müdavimleri çok fazla..Orijinal tarifi gizli değil aslında fakat Türkiye de bulunmayan malzemeler 

olduğu için Türk usulüne çevrilmiş güzel bir tatlı..Sizde evinizde damak  tadınıza göre şekillendirip, 

kat kat meyve ve  muhallebi ile hazırlanan bu nefis tatlıyı deneyip sevdiklerinize ikram edebilirsiniz..



Malzemeler

1 lt süt

1 kutu süt kreması 200 ml

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket bebe bisküvi

250 gr çilek



Yapılışı

Bisküvinin hepsi rondodan çekilir.

Tencereye süt ilave edilip içine nişasta, un, 1 tane yumurta sarısı,toz şeker ve vanilya ilave edilip 

iyice çırpılır.

Orta ateşte karıştırılarak muhallebi pişirilir.

Pişen muhallebi ocaktan alınıp biraz ılıdıktan sonra süt kreması ilave edilip çırpılır.

Kuplara bir kat  muhallebi, bir kat bisküvi tekrar muhallebi ve bisküvi koyularak hazırlanır.

Üzerine dilimlenmiş çilek ile servis yapılır.

Arzu ederseniz meyve olarak muz da kullanabilirsiniz.








4 yorum: