GÜL POĞAÇA



Kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmezi poğaçalar.Arzu ettiğiniz iç malzemeyle 

hazırlayabilirsiniz.Görüntüsü ve tadı ile herkesin beğenisini alacak puf puf 

mükemmel bir lezzet..

Malzemeler

2 su bardağı süt

1 tane yumurta (sarısı üstüne akı hamurun içine kullanılacak)

1 Su bardağı bardağı sıvı yağ

1 paket instant maya veya yaş maya

2 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kadar)

İç Malzeme

Peynir

Maydanoz

Üstü İçin

1 tane yumurta sarısı

Yapılışı

Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt, şeker ve maya 

karıştırılır, ağzı kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.

Yoğurma kabına un, sıvı yağ, 1 yumurtanın akı, tuz ve hazırlanan maya eklenip çok 

yumuşak kıvamda hamur elde edilir.

Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü 
kapalı şekilde bekletilir.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp 
açılır.

Burada kolaj  size yardımcı olacaktır.

4 tarafından bıçak yardımı ile kesilir.
İçine peynirli iç harç koyulup karşılıklı olarak kapatılıp, 
kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN.. 





8 yorum: