Akşam yemeği için yapılabilecek en kolay yemeklerden birisi. Hazırlama süresi 10 dakika
bile sürmüyor.Çabuk pişmesi, fiyat açısından ekonomik olması sofraların vazgeçilmezi
yaptı tavuğu...Genelde fırında tavuk yemeği tariflerimde fotoğrafları
yemeğin pişmemiş haliyle ekliyorum bu nedenle sık sık mesaj alıyorum içi pişiyor mu
diye..Kesinlikle böyle bir problem yaşamadım, yıllardır bu şekilde pişiriyorum.Gönül
rahatlığı ile denemenizi öneririm.
İstediğiniz miktarda tavuk but
2 tane orta boy patates
10 tane arpacık soğan
2 tane havuç
5 diş sarımsak
1 küçük kase bezelye
10 tane arpacık soğan
2 tane havuç
5 diş sarımsak
1 küçük kase bezelye
Kekik
Karabiber
Varsa taze biberiye yoksa kurusunu kullanabilirsiniz.
Tuz
Zeytin yağ
Sos İçin
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı kadar su
Yapılışı
Öncelikle sebzeler temizlenip doğranır.
Geniş bir kabın içine karabiber, tuz, zeytinyağ, kekik koyulup karıştırılır.
Hazırlanan sebzeler ve tavuk baharatlarla birlikte harmanlanır.
Fırın tepsisine dizilir.
Sos İçin
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı kadar su
Yapılışı
Öncelikle sebzeler temizlenip doğranır.
Geniş bir kabın içine karabiber, tuz, zeytinyağ, kekik koyulup karıştırılır.
Hazırlanan sebzeler ve tavuk baharatlarla birlikte harmanlanır.
Fırın tepsisine dizilir.
1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı salça eklenerek karıştırılır.
Hazırlanan yemeğin üzerine dökülüp üzerine biberiye dökülüp folyo ile kapatılır.
Ben de severim tavuk soya soslu yapıyorum genelde :)
YanıtlaSilSoya sosluda çok güzel olur.
YanıtlaSil