FIRINDA TAVUK



Akşam yemeği için yapılabilecek en kolay yemeklerden birisi. Hazırlama süresi 10 dakika 

bile sürmüyor.Çabuk  pişmesi, fiyat açısından ekonomik olması sofraların vazgeçilmezi 

yaptı tavuğu...Genelde fırında tavuk yemeği tariflerimde fotoğrafları 

yemeğin pişmemiş haliyle ekliyorum bu nedenle   sık sık mesaj alıyorum içi pişiyor mu 

diye..Kesinlikle böyle bir problem yaşamadım, yıllardır bu şekilde pişiriyorum.Gönül 

rahatlığı ile denemenizi öneririm.






Malzemeler

İstediğiniz miktarda tavuk but


2 tane orta boy patates

10 tane arpacık soğan

2 tane havuç

5 diş sarımsak

1 küçük kase bezelye

Kekik

Karabiber

Varsa taze biberiye yoksa kurusunu kullanabilirsiniz.

Tuz

Zeytin yağ


Sos İçin

1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı kadar su

Yapılışı

Öncelikle sebzeler temizlenip doğranır.

Geniş bir kabın içine karabiber, tuz, zeytinyağ, kekik koyulup karıştırılır.

Hazırlanan sebzeler ve tavuk  baharatlarla birlikte harmanlanır.

Fırın tepsisine dizilir.

1 su bardağı suya  1 yemek kaşığı salça eklenerek  karıştırılır.

Hazırlanan yemeğin üzerine dökülüp üzerine biberiye dökülüp  folyo ile kapatılır.

200 derecede kızarana kadar pişirilir.Pişmesine yakın folyo çıkarılıp yemeğin üzerinin kızarması sağlanır.Afiyet olsun





2 yorum:

  1. Ben de severim tavuk soya soslu yapıyorum genelde :)

    YanıtlaSil
  2. Soya sosluda çok güzel olur.

    YanıtlaSil