ÇİĞ KÖFTE (ETSİZ)








Malzemeler:

3 su bardağı ince bulgur

2 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

4 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı domates salçası

1 adet domates

1 adet limon

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı nar ekşisi

1 bağ maydanoz

2 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

3 yemek kaşığı isot

1 çay kaşığı kimyon

Tuz

Servis için:

Marul



Yapılışı:

Yoğurma kabının içine bulgur, domates salçası ve biber salçası koyulur.

Soğan ,sarımsak ve domates rendelenip ilave edilir.

Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ eklenip  yoğurulmaya başlanır.

(Ara ara köfte kurudukça eller ıslatılarak yoğurulmaya devam edilir.)

Baharatları ve kalan diğer malzemeler eklenir.

(Köfte yumuşayana kadar yoğurulma  devam eder.)

Son olarak ince doğranmış maydanoz ilave edilip köfte toparlanır.

Yoğrulma işlemi bitince sıkılarak çiğ köfte şekli verilir.AFİYET OLSUN..

1 yorum:

  1. bunu et yerine patatesle yapıyorlar Antakyada harika oluyor..

    YanıtlaSil