BRÜKSEL LAHANA VE BROKOLİ SALATASI


Bugün, sebzelerin doğru şekilde haşlanması için bir kaç püf noktası paylaşmak istiyorum

sizlere..Sebzeleri haşlarken genelde haşlama suyuna karbonat ve şeker atılıyor : renginin doğal

kalması ve çabuk pişmesi için. Evet etkili bir yöntem fakat benim tercih ettiğim bir yöntem değil,

çünkü sebzenin vitaminini kaybolmasına neden oluyor.Haşladığınız sebzelerin  renginin doğal

olması için haşlama suyu kaynatılmadan sebzeler tencereye atılmamalı,mümkün

olduğunca az su koyulup tencerenin kapağı kapatılmamalıdır.Haşladıktan sonra sebzeleri buzlu suya

atıp şoklarsanız daha iyi sonuç alırsınız.







Bazı sebzelerin haşlama aşamasında ağır bir kokusu olur ve kimse tarafından sevilmez. Bu

sebzelerden biride karnabahar, karnabaharı haşlarken tencerenizin kenarına bir dilim ekmek

koymanız kokusunu büyük ölçüde azaltacaktır.Hiç kokmasın derseniz haşlama suyuna biraz süt

eklemeniz kokuyu tamamen önleyip,renginin kar gibi olmasını sağlayacaktır.Bu arada sebzelerin

haşlama suyunu mutlaka değerlendirmenizi öneririm.Hiç bir şey yapmasanız bile haşlama suyuyla

çiçeklerinizi sulayabilirsiniz.Son olarak sebzelerin besin değerini koruyan tek pişirme yöntemi

buharda pişirilen yöntem olduğunu da hatırlatmak isterim.


Malzemeler

Arzu ettiğiniz miktarda

Brüksel Lahanası

Brokoli

Havuç

Sosu İçin

Sarımsak

Limonsuyu

Zeytinyağ

Tuz



4 yorum: