Bugün, sebzelerin doğru şekilde haşlanması için bir kaç püf noktası paylaşmak istiyorum
sizlere..Sebzeleri haşlarken genelde haşlama suyuna karbonat ve şeker atılıyor : renginin doğal
kalması ve çabuk pişmesi için. Evet etkili bir yöntem fakat benim tercih ettiğim bir yöntem değil,
çünkü sebzenin vitaminini kaybolmasına neden oluyor.Haşladığınız sebzelerin renginin doğal
olması için haşlama suyu kaynatılmadan sebzeler tencereye atılmamalı,mümkün
olduğunca az su koyulup tencerenin kapağı kapatılmamalıdır.Haşladıktan sonra sebzeleri buzlu suya
atıp şoklarsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Bazı sebzelerin haşlama aşamasında ağır bir kokusu olur ve kimse tarafından sevilmez. Bu
sebzelerden biride karnabahar, karnabaharı haşlarken tencerenizin kenarına bir dilim ekmek
koymanız kokusunu büyük ölçüde azaltacaktır.Hiç kokmasın derseniz haşlama suyuna biraz süt
eklemeniz kokuyu tamamen önleyip,renginin kar gibi olmasını sağlayacaktır.Bu arada sebzelerin
haşlama suyunu mutlaka değerlendirmenizi öneririm.Hiç bir şey yapmasanız bile haşlama suyuyla
çiçeklerinizi sulayabilirsiniz.Son olarak sebzelerin besin değerini koruyan tek pişirme yöntemi
buharda pişirilen yöntem olduğunu da hatırlatmak isterim.
Malzemeler
Arzu ettiğiniz miktarda
Brüksel Lahanası
Brokoli
Havuç
Sosu İçin
Sarımsak
Limonsuyu
Zeytinyağ
Tuz
renkler harika kalmış gerçekten resim gibi...
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilÇok sağlıklı bir tarif ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Sil