Kahvaltı keyfinizi taçlandıracak, Ana yemeklerin ve et yemeklerinizin
yanında tamamlayıcı garnütür olarak hazırlayabileceğiniz tadanlardan tam not alan pratik nefis bir
tarif,, Mantarı bu tarifte bütün olarak pişirmenizi öneririm.
Malzemeler
500 gr mantar (küçük boy)
2 dal taze soğan
1 yemek kaşığı mayonez
Zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber
Kekik
Tuz
Yapılışı
Mantar yıkanıp kurulanır.
Tavaya zeytinyağ ve tereyağ koyularak kızdırılır.
Kızdırılan yağa mantarlar bütün olarak atılıp sotelenir.
Suyu çekene kadar sotelenmeye devam edilir.
Sotelenen mantara doğranmış taze soğan eklenip baharatları atılır.
En son 1 yemek kaşığı mayonez eklenip karıştırılarak sotelemeye devam edilir.
Mayonez eriyinceye kadar ocakta tutulup sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN..
mantar dokunur bana ama görünüm harika..
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silharika görünüyor bu arada bloğunu takipdeyim bende beklerim sevgiler :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilTeşekkürler
YanıtlaSilMantara Bayılırım ellerinize sağlık
YanıtlaSilhttp://aski-seker.blogspot.com.tr
teşekkürler
Sil