BAHARATLI MANTAR SOTE



Kahvaltı keyfinizi taçlandıracak, Ana yemeklerin ve  et yemeklerinizin

yanında tamamlayıcı garnütür olarak  hazırlayabileceğiniz tadanlardan tam not alan pratik nefis bir

tarif,, Mantarı bu tarifte bütün olarak pişirmenizi öneririm.



Malzemeler

500 gr mantar (küçük boy)

2 dal taze soğan

1 yemek kaşığı mayonez

Zeytinyağ

1 yemek kaşığı tereyağ

Karabiber

Kekik

Tuz



Yapılışı

Mantar yıkanıp kurulanır.

Tavaya zeytinyağ ve tereyağ koyularak kızdırılır.

Kızdırılan yağa mantarlar bütün olarak atılıp sotelenir.

Suyu çekene kadar sotelenmeye devam edilir.

Sotelenen mantara doğranmış taze soğan eklenip baharatları atılır.

En son 1 yemek kaşığı mayonez eklenip karıştırılarak sotelemeye devam edilir.

 Mayonez eriyinceye kadar ocakta tutulup sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN..







7 yorum: