Kışın en bol bulunan sebzesi havuç..Grip salgınının olduğu bugünlerde gripten korunmak
için havucu bol bol tüketmeliyiz.Havuç salatasını, ister akşam yemeklerinizin yanında ister
beş çaylarınız da yapabilirsiniz.Eski paylaşımlarım da sadece yoğurtlu tarator tarifim
var, birde portakallı ve cevizli denemenizi öneririm.Harika bir lezzet..Elma ile yaptığım
tarator tarifi de paylaşılacaklar listesinde oda ayrı bir lezzet...
Malzemeler
5 tane havuç
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı mayonez
1 tane portakal
1 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı portakal suyu
Kuru nane
Sıvı yağ
Tuz
Ceviz İçi
Yapılışı
Öncelikle havuçlar yıkanıp traşlanır.
Rendenin iri tarafı ile rendelenir.
Tavaya çok az sıvı yağ eklenir.
Rendelenmiş havuçlar hafifçe sotelenir.(soğumaya bırakılır)
1 diş sarımsak yoğurt ve tuz ile iyice karıştırılır.
Portakal Halka halka kesilip servis tabağına sıralanır..(Uç kesimlerinden 2 yemek kaşığı portakal suyu çıkıyor)
Soğuyan havuç, ceviz içi,nane, portakal suyu ve yoğurt karıştırılır.(Varsa havucun fazla suyu alınmalı)
Dilimlenmiş portakalın üzerinde servis yapılır.Afiyet olsun..
ellerinize sağlık,havuçlu kısmını nceki gün yapmıştık ama portakalla mükemmel olmuştur bir daha ki sefere deneyeceğim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilPortakalla sunumu çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..:)
YanıtlaSilTeşekkürler
Silsunumu harika olmuş bayıldım tadı da nefistir bunun..
YanıtlaSilTeşekkürler
SilEllerinize Sağlık. Birde Benim Yaptığım Havuçlu taratora bakarmısınız ? https://www.lezzetinrotasi.com/havuclu-tarator/
YanıtlaSil