KESTANE NASIL PİŞİRİLİR


Kış aylarının vazgeçilmezi kestane, çok seviyorsunuz ama bir türlü 

istediğiniz şekilde pişmiyor, temizlerken kestane keyfiniz 

işkenceye dönüşüyorsa, birde bu tarifi denemenizi öneririm.

Sokakta satılanlar kadar lezzetli ve kabuğundan kolay temizleniyor.

 Pratik tarif için güzel komşum Şükran` a teşekkür ediyorum..


Yapılışı

Kestaneler yıkanır,dolgun tarafından enine bıçak yardımıyla çizikler atılır.

Geniş bir kaba alınıp üzerini  geçecek kadar su eklenir.

1 saat kadar suda bekletilir ve süzülür.

Tavaya kestaneler üst üste gelmeyecek şekilde dizilir.

Kestanelerin üzerine yarım çay bardağı su eklenip tavanın ağzı kapatılır.(mutlaka kapak kullanınız)

Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilip tavanın ağzı açılır..

Kısık olan ocağın altı açılıp yüksek ateşte karıştırılarak 10 dk kurutmadan pişirilir.Afiyet olsun..



35 yorum:

  1. Kestaneleriniz o kadar güzel görünüyor ki elimi uzatsam sanki alacağım.Afiyet olsun size.

    YanıtlaSil
  2. Çok severim. Böylesini ilk duydum,mutlaka deneyeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisiniz teşekkürler

      Sil
  3. Bizim ev sobalı olduğundan soba üstü klasiği var hala...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel kışın çoğu zaman o klasiği çok arıyorum sobada kestane bır başka olur

      Sil
  4. Bayılıyorum kestaneye.. Kestane de olmasa şu kış mevsiminin çekilir yanı yok benim için..

    YanıtlaSil
  5. Çocukluğumda kış gecelerinin vazgeçilmeziydi, çok severim ellerinize sağlık.

    sevgiler,

    tolunay

    YanıtlaSil
  6. aaa bu yöntemi ilk duydum. Deneyeceğim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun kalırsınız teşekkürler

      Sil
  7. Kış aylarının en sevdiğim tarafı işte bu.. Kestaneye bayılırım..:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Ben de ilk kez duyuyorum bu yöntemi denemeli :)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Ah kestaneye bayılırım ama bir türlü dışarıdakiler gibi yapamıyordum. Bu tarifi deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah memnun kalırsınız sevgiler

      Sil
  10. Elinize sağlık ben su eklemiyordum pişirirken... galiba böyle daha çabuk soyulur... tesekkür ederim tarif icin... sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim birde su ekleyerek deneyin

      Sil
  11. Elinize sağlık ben su eklemiyordum pişirirken... galiba böyle daha çabuk soyulur... tesekkür ederim tarif icin... sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)

    YanıtlaSil
  12. Bliğunuzu da takibe aldım sevgiler... az önce unuttum yazmayı:))

    YanıtlaSil
  13. Suda bekletme aşamasını atlıyormuşum ben ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde bu şekilde denemenizi öneririm

      Sil
  14. çok severim ve bu tarifi de mutlaka deneyeceğim :) bu arada sizi google +dan ve gfc den takbe aldım bana da beklerim

    YanıtlaSil
  15. Bu tarif çok işime yarayacak, sevgiler (:

    YanıtlaSil
  16. Kestaneler harika gozukuyor..Evde yapmasi zor gediginden disarida rastladikca yiyorum.. Senin tarifini denicem..

    YanıtlaSil