DİLİM KEK (LOKUM KEK)



Herkesin klasik vazgeçemediği bir kek tarifi vardır.Biraz çikolata sosu, biraz hindistan cevizi ile

kekinize değişik bir hava verebilirsiniz, özellikle keki fırında  yakanlar, kekin yanmış yerlerini

temizleyip, bu yöntemi kullanarak sos  ve hindistan cevizi ile kamufle edebilirsiniz.Ara ara benimde

kek pişirirken başıma gelmiştir, yanık yerlerini temizleyip çikolata sosu ile keki kurtarmaya

çalışırım...




Malzemeler

3 tane yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker

1 portakal kabuğu rendesi

2 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Sosu İçin

1 paket hazır çikolata sosu (HAZIR ÇİKOLATA SOSU KULLANDIM)

Kakaolu Süt İle Yapmak İsterseniz Sosu İçin

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

3 yemek kaşığı toz şeker

Üstü için

Hindistan cevizi

Fıstık içi

Ceviz içi

Yapılışı

Öncelikle yumurta ve şeker iyice çırpılır.

Diğer kek malzemeleri yavaş yavaş ilave edilerek çırpmaya devam edilir.

En son kabartma tozu ilave edilerek  karıştırılır, yağlanmış kare yada dikdörtgen fırın kabına dökülür.

160 derecede kürdan testinden geçirilene kadar pişirilir.

Sosu İçin

Sos tenceresinde süt kakao ve toz şeker karıştırılıp pişirilir.(soğumaya bırakılır)

Pişen kek soğuyunca kare şeklinde dilim dilim  kesilip dört tarafı eşit şekilde sosa batırılır, hindistan cevizine

(arzu ettiğiniz malzemeye) bulanıp servis yapılır.





4 yorum: