BUĞDAY ÇORBASI
Gönderen
Sofradabuluşalım
Çok besleyici sağlıklı nefis bir çorba tarifi..Buğdayı soğuk kış aylarında sıcak çorba olarak, yaz
aylarında ise soğuk ayran ile (cacık şeklinde) bol bol tüketmeye çalışın.. Ben içindeki eti çocuklar
için çok küçük parçalara ayırdım dilerseniz siz daha iri olacak şekilde hazırlayabilirsiniz.İkram
ettiğiniz herkesten tam not alacağınız, bu lezzeti denemenizi öneririm..
Malzemeler
250 gr parça yada kemikli et (ben kemikli kullandım)
1 su bardağı buğday
Terbiyesi İçin
2 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı un (silme)
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
Zeytinyağ
Nane
Arzu eden tereyağ kullanabilir.
Yapılışı
Öncelikle buğday yıkanıp haşlanır.
Basınçlı bir tencerede et üzerini geçecek kadar su ile haşlanır.
Haşlanan et küçük küçük parçalara ayrılır.
Tencereye et (haşlama suyu), haşlanmış buğday koyulur.
Tekrar ocağa koyulup terbiyesi hazırlanır.
Terbiyesi için yumurta yoğurt 1 yemek kaşığı un ve limon çırpılır.
Çırpılan terbiyeye çorba suyundan 1 kepçe alınarak ilave edilir.
Yavaş yavaş tencereye karıştırılarak dökülür.
15 dk kaynadıktan sonra tuzu ve karabiberi ilave edilir.
Üzeri için zeytinyağ nane yakılıp servis yapılır.AFİYET OLSUN..
sunum nefis ma buğday pek sevebildiğim bir tat değil benim..
YanıtlaSilTeşekkürler
SilOf yemede yanında yat çorbası olmuş. Sunum da harika . Ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Sil