BUĞDAY ÇORBASI


Çok besleyici sağlıklı nefis bir çorba tarifi..Buğdayı  soğuk kış aylarında sıcak çorba olarak, yaz

aylarında ise soğuk ayran ile (cacık şeklinde) bol bol tüketmeye çalışın.. Ben içindeki eti çocuklar

için çok küçük parçalara ayırdım dilerseniz siz daha iri olacak şekilde hazırlayabilirsiniz.İkram

ettiğiniz herkesten tam not alacağınız, bu lezzeti denemenizi öneririm..




Malzemeler

250 gr  parça yada kemikli et (ben kemikli kullandım)

1 su bardağı buğday

Terbiyesi İçin

2 su bardağı yoğurt

1 tane yumurta

Yarım limon suyu

1 yemek kaşığı un (silme)

Tuz

Karabiber

Üzeri İçin

Zeytinyağ

Nane

Arzu eden tereyağ kullanabilir.

Yapılışı

Öncelikle buğday yıkanıp haşlanır.

Basınçlı bir tencerede et üzerini geçecek kadar su ile haşlanır.

Haşlanan et küçük küçük parçalara ayrılır.

Tencereye  et (haşlama suyu), haşlanmış buğday koyulur.

Tekrar ocağa koyulup terbiyesi hazırlanır.

Terbiyesi için yumurta yoğurt 1 yemek kaşığı un ve limon çırpılır.

Çırpılan terbiyeye çorba suyundan 1 kepçe alınarak ilave edilir.

Yavaş yavaş tencereye karıştırılarak dökülür.

15 dk kaynadıktan sonra  tuzu ve karabiberi ilave edilir.

Üzeri için zeytinyağ  nane yakılıp servis yapılır.AFİYET OLSUN..




4 yorum:

  1. sunum nefis ma buğday pek sevebildiğim bir tat değil benim..

    YanıtlaSil
  2. Of yemede yanında yat çorbası olmuş. Sunum da harika . Ellerine sağlık

    YanıtlaSil