PATATESLİ ETLİ GÜVEÇ



Fırında yapılan yemekler bir başka lezzetli olur, birde güveçte olursa lezzetine lezzet katar...Ben

güveç yaparken sebzeleri kızarmayı tercih ediyorum dilerseniz birde bu şekilde deneyin, hazırlarken

biraz vakit alıyor ama çiğ halinden daha güzel oluyor..



Malzemeler

4 tane orta boy patates

Arpacık soğan (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz)

250 gr kuşbaşı et

3 diş sarımsak

2 tane domates

2 tane biber

1 yemek kaşığı salça

Karabiber

Tuz

Yapılışı

Etler basınçlı bir tencerede pişirilir.

Patatesler küp küp doğranır.

Kızgın yağda hafifçe kızartılır.(bu şekilde patatesler dağılmıyor ve daha lezzetli oluyor) dilerseniz çiğ olarakta yapabilirsiniz)

Tencerede biber ve soğanlar sotelenir.

Üzerine kuşbaşı et ilave edilip  domateslerle birlikte sotelenmesi sağlanır.

Salça ve baharatı ilave edilip 2 su bardağı sıcak su eklenip kaynatılır.

Kaynayan yemeğe patatesler ilave edilip harmanlanır, güveçlere koyulup 250 derecede 30 dk kadar pişirilir.Afiyet olsun..




6 yorum:

  1. kesinlikle fırın yemekleri konusunda aynı fikirdeyiz:) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ağzımın suları aktı desem yalan olmaz fotoya bakarken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim yemek bloglarını gezmenin kötü yanıda bu olsa gerek bazen bende arkadaşlarımın bloglarında aynı şeyi yaşıyorum

      Sil
  3. nefis olmuş güveç her şekil güzel oluyor bence..

    YanıtlaSil