PORTAKALLI ANNE KURABİYESİ


Anne kurabiyesini bilmeyen yoktur, çocukluğumuzun unutulmaz lezzeti, evde her zaman

bulunabilecek malzemelerle yapılan, dışı kıtır kıtır içi yumuşacık olan nefis bir tat.Sofraların ve

ikramlıkların çeşit çeşit  olduğu bu dönemde  anne eli değmiş  eski ve  güzel  tarifleri

unutmamak gerekir..



Malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ

2 tane yumurta

1 su bardağı yoğurt

1,5 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı kuru üzüm

1 Portakal kabuğu rendesi

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

5,5 6 su bardağı kadar un

Üzeri İçin

Toz şeker

Yapılışı

Uygun bir kapta yumurta , sıvı yağ, toz şeker ve yoğurt şeker eriyene kadar iyice karıştırılır.

Vanilya, kabartma tozu, karbonat portakal kabuğu rendesi ve kuru üzüm ilave edilir.

Kontrollü şekilde un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.

Hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparılır, yuvarlanarak üzeri toz şekere batırılır. (elinizi

yağlayarak hamura şekil vermek işinizi kolaylaştırır)

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip 180 derecede kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun..






8 yorum:

  1. ço k severim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Portakalın mis kokusu geldi..:) Ellerinize sağlık.. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok da güzel kokar bunlar elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet portakalın kokusu ve aroması herşeye yakışıyor teşekkür ederim.

      Sil
  4. Ne çok severim. Bayıldım bayıldım görüntüsüne. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil