Malzemeler
Keki İçin
4 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal rendesi
Şurubu İçin
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı portakal suyu
1,5 su bardağı su
Portakal Peltesi İçin
3 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker (oranını ayarlayabilirsiniz)
Yapılışı
Öncelikle şurup hazırlanıp ılımaya bırakılır.
Yumurta toz şeker ile iyice çırpılır.
Diğer kek malzemeleri yavaş eklenerek spatula yardımı ile karışıma yedirilir.
Yağlanmış fırın kabına dökülüp 160 dereceli ısıtılmış fırında, kürdan testinden geçene kadar pişirilir.
Pelte için portakal suyu, nişasta ve toz şeker iyice karıştırılıp orta ateşte pişirilir.
Pişen kek ılıyınca üzerine ılık şerbeti dökülüp dinlenmeye bırakılır.
Üzerine portakal peltesi ile servis yapılır. AFİYET OLSUN..
tadı da güzeldir eminim ama renkler şahane olmuş, elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silsevdiğim bir şey değil ama harika görünüyor kesinlikle elinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilRevaniye bayılırım ve portakalı da revaniye çok yakıştırırım. ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler
Silşimdi portakal zamanı. Her şeye de yakışıyor. Revani de çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silçok hoş gözüküyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Sil