KREMALI MANTAR ÇORBASI


Sofraların vazgeçilmezidir çorbalar... 

Mantar çorbası da ev usulü daha bir  

lezzetli ve sağlıklı oluyor, üstelik koruyucu içermiyor.Hazır 

çorbalar gibi kasenin içinde mantar kovalamıyorsunuz bol mantarlı 

dişe gelir keyifle tüketebileceğimiz bir çorba oluyor. 



Malzemeler

250 gr mantar

1 tane küçük kuru soğan

4 yemek kaşığı un

6 su bardağı su

Yarım paket süt kreması

Sıvı yağ 

Tereyağ

Tuz

Karabiber

Üzeri İçin

İsteğe bağlı dereotu

İnce kıyılmış taze soğan 

Yapılışı

Mantar yıkanıp küçük küçük doğranır.

Tencereye sıvı yağ eklenip 1 tane soğan (minik minik) doğranıp sotelenir.

Mantar  ilave edilip suyunu çekene kadar sotelenmeye devam edilir.

6 su bardağı su ilave edilip kaynamaya bırakılır.

Sos tenceresinde 2 yemek kaşığı tereyağ ile un kavrulur.(kokusu çıkana kadar)

Kavrulan unun üzerine 1 kepçe kaynayan çorba suyu ilave edilerek karıştırılır.

 Çorbaya ilave edilir.

10 dk kaynadıktan sonra krema ve karabiber ilave edilip ocaktan alınır.

Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu ve taze soğan ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..


1 yorum: