KREMALI MANTAR ÇORBASI
Gönderen
Sofradabuluşalım
Sofraların vazgeçilmezidir çorbalar...
Mantar çorbası da ev usulü daha bir
lezzetli ve sağlıklı oluyor, üstelik koruyucu içermiyor.Hazır
çorbalar gibi kasenin içinde mantar kovalamıyorsunuz bol mantarlı
dişe gelir keyifle tüketebileceğimiz bir çorba oluyor.
Malzemeler
250 gr mantar
1 tane küçük kuru soğan
4 yemek kaşığı un
6 su bardağı su
Yarım paket süt kreması
Sıvı yağ
Tereyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
İsteğe bağlı dereotu
İnce kıyılmış taze soğan
Yapılışı
Mantar yıkanıp küçük küçük doğranır.
Tencereye sıvı yağ eklenip 1 tane soğan (minik minik) doğranıp sotelenir.
Mantar ilave edilip suyunu çekene kadar sotelenmeye devam edilir.
6 su bardağı su ilave edilip kaynamaya bırakılır.
Sos tenceresinde 2 yemek kaşığı tereyağ ile un kavrulur.(kokusu çıkana kadar)
Kavrulan unun üzerine 1 kepçe kaynayan çorba suyu ilave edilerek karıştırılır.
Çorbaya ilave edilir.
10 dk kaynadıktan sonra krema ve karabiber ilave edilip ocaktan alınır.
Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu ve taze soğan ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
mantar bana dokunuyor yiyemiyorum :-(
YanıtlaSil