BOŞ POĞAÇA





Malzemeler

2 su bardağı süt

1 Su bardağı bardağı sıvı yağ

1 paket instant maya veya yaş maya

2 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kadar)


İç Malzeme

Tereyağ

Üstü İçin

1 tane yumurta sarısı

Susam yada mavi haşhaş 

Yapılışı

Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt, şeker ve maya 

karıştırılır, ağzı kapatılıp mayanın

kabarması sağlanır.

Yoğurma kabına un, sıvı yağ tuz ve maya eklenip çok 

yumuşak kıvamda hamur elde edilir.

Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü 


kapalı şekilde bekletilir.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp 


açılır.

İçine yarım çay kaşığı tereyağ sürülerek yuvarlanır, 
yağlı 

kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN.. 
 



2 yorum:

  1. Ellerine sağlık enfes duruyor. Genelde pazar günleri evde poğaça yapmayı seviyorum. En azından hafta içi birkaç sabah işe giderken aparatif bir tercihim hazır olyor =)))

    YanıtlaSil