BAYAT EKMEK KÖFTESİ


Büyüklerimizin kırıntısına bile hürmet gösterdiği ekmeği,şimdilerde çöp varillerinin yanına bırakan

bir nesil olduk..Bayat ekmekler her evin sorunu, değerlendirmek ve israfı önlemek için biz

hanımlara çok iş düşüyor, yapmamız gereken  ihtiyacımız kadar ekmek almak, bayatlayan

ekmeği de değerlendirebildiğimiz her tarifte kullanmak ..İşte bu tarifte  o yöntemlerden sadece

bir tanesi, içeriğini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz  sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilir

damak tadınıza  göre nefis köfteler hazırlayabilirsiniz..

Malzemeler

1 tane ekmek (bayat)

1 çay bardağı köftelik bulgur

1 tane yumurta

1 tane orta boy kuru soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı un(silme)

2 diş sarımsak

Karabiber

Kimyon

Kuru nane

Maydanoz

Tuz

Kızartmak İçin

Sıvı yağ




Yapılışı

Ekmek su dolu bir kapta ıslatılır.(5 dk)

Islanan ekmek iyice sıkılarak yoğurma kabına alınır.

Üzerine soğan rendelenir, bulgur  ve diğer malzemeler eklenerek iyice yoğurulur.

Üzeri kapatılarak 30 dk kadar dinlenmeye bırakılır.

Dinlenen hamurdan yassı olacak şekilde köfteler hazırlanır.

Bol kızgın yağda kızartılır.AFİYET OLSUN..

Not. Köftelerin  kıtır kıtır değil, yumuşak olmasını istiyorsanız, önce yumurtaya batırın,sonra kızartın.



8 yorum:

  1. Köfteler nefis olmuş. Ellerinize sağlık.. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. güzel fikirmiş yapılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle değerlendirme adına harika bir tarif

      Sil
  3. Ellerinize sağlık farklı oıllarla da olsa bizde de asla ekmek atılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim keşke kimse atmasa bir şekilde değerlendirilse bazen gerçekten görünce çok üzülüyorum

      Sil
  4. Gerçekten süper görünüyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil