Terbiyeli şehriye çorbası mükemmel tadıyla sofralarınızda
sevdiklerinize ikram edebileceğiniz nefis çorbalardan bir tanesi..
Malzemeler
1 kase haşlanmış tavuk eti
Yarım su bardağı tel şehriye
6 su bardağı su ( tavuk suyu)
Tereyağ
Terbiyesi için
1 yumurta
1 tane limon suyu
2 silme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri İçin
İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı
Öncelikle tavuk eti haşlanır.
Haşlanan et küçük küçük parçalanır.
Tencereye tereyağ eklenip tavuk ve şehriye hafifçe kavrulur.
3 su bardağı tavuk suyu, 3 su bardağı su koyularak kaynamaya bırakılır.
Terbiyesi için 1 tane yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt, limon suyu, un, iyice çırpılır.
Çırpılan terbiyeye kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alınarak karıştırılır.
Yavaş yavaş tencereye karıştırılarak dökülür.
15 dk kadar kaynadıktan sonra tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
Dilerseniz üzerine yakılmış tereyağ ve ince kıyılmış maydanoz ile servis yapabilirsiniz..AFİYET OLSUN…
çorbada çoğunluk tavuk suyu ve eti seviyor ama ben pek sevemedim bunu ancak hastaysam :-(
YanıtlaSilNefis bir çorba olmuş, ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Ellerine sağlık güzel görünüyor.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.Yarın hemen deniyorum bunu ...
YanıtlaSilçok severim.elinize sağlık
YanıtlaSil