TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI



Terbiyeli şehriye çorbası mükemmel tadıyla sofralarınızda 

sevdiklerinize ikram edebileceğiniz nefis çorbalardan bir tanesi..



Malzemeler

1 kase haşlanmış tavuk eti

Yarım su bardağı tel şehriye

6 su bardağı su ( tavuk suyu)

Tereyağ

Terbiyesi için

1 yumurta

1 tane limon suyu

2 silme yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri İçin

İnce kıyılmış maydanoz

Yapılışı
Öncelikle tavuk eti haşlanır.
Haşlanan et küçük küçük parçalanır.
Tencereye  tereyağ eklenip tavuk ve şehriye hafifçe kavrulur. 
3 su bardağı tavuk suyu, 3 su bardağı su koyularak kaynamaya bırakılır.
Terbiyesi için 1 tane yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt, limon suyu, un,  iyice çırpılır.
Çırpılan terbiyeye kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alınarak karıştırılır.
Yavaş yavaş tencereye karıştırılarak dökülür.
15 dk kadar kaynadıktan sonra tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.
Dilerseniz üzerine yakılmış tereyağ ve ince kıyılmış maydanoz ile servis yapabilirsiniz..AFİYET OLSUN…



5 yorum:

  1. çorbada çoğunluk tavuk suyu ve eti seviyor ama ben pek sevemedim bunu ancak hastaysam :-(

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir çorba olmuş, ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor.Yarın hemen deniyorum bunu ...

    YanıtlaSil