PANKEK




MALZEMELER
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı şeker
1 Bardak süt
1Bardak un
1 Yemek kaşığı tereyağ
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Çok az tuz
YAPILIŞI.
Yumurta şeker ,tereyağ iyice çırpılır. Süt, un, kabartma tozu, vanilya ve tuz ilave edilerek tekrar çırpılarak pürüzsüz bir  hamur hazırlanır. Teflon ya da yapışmaz bir tava ısıtılarak 1 yemek kaşığı hamur dökülür, hamurun kendi kendine yayılması beklenir. Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirilir. Üzerine pudra şekeri serperek arzunuza göre muz, çilek, çikolata, bal, reçel ile servis yapabilirsiniz.
(aynı anda tavaya 1 den fazla hamur dökerek pişirebiliriz)


1 yorum:

  1. çok cici bir bloğunuz var tariflerinizde harika bayıldım. emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil