LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI
Gönderen
Sofradabuluşalım
Mercimek çorbasını bilmeyen yoktur,yapılış şekli yöreden
yöreye değişse de benim favori tarifim bu tarif.. Diğer
mercimek çorbası tariflerinden çok
daha lezzetli denemenizi öneririm..
Malzemeler
1 su bardağı mercimek
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı su (tavuk suyu yada 1 tane bulyon)
Zeytinyağ
Karabiber
Yapılışı
Öncelikle mercimek bol su ile yıkanıp nişastasından arındırılır..
Basıçlı bir tencereye zeytin yağ koyulup 1 yemek kaşığı un ilave edilip unun kokusu çıkana
kadar kavrulur.
1 tane soğan ve mercimek kavrulan una ilave edilip (5 dk kadar) kavrulmaya devam edilir.
Tuz,karabiber ve suyu ilave edilip.Mercimekler patlayana kadar pişirilir.
(15 dk) basınçlı tencere için yeterli.
Pişen mercimek süzgeçten geçirilip, sıcak su ile kıvama getirilip tekrar kaynatılır(mutlaka
sıcak su olmalı yoksa sarı renk olan çorbanın rengi bozulur) Servise hazır hale gelince
istediğiniz baharatlarla servis yapabilirsiniz.
İyi bir mercimek çorbasının en büyük püf noktası mercimeğin çok iyi yıkanması ve çok iyi
pişmesidir.
Ellerinize sağlık daha dün yaptım mercimeği. Yazın çok rağbet edilmese de sağlıklı bir yemek olduğundan ara ara yapıyorum ben.
YanıtlaSilEllerinize sağlık biz de çok severiz mercimek çorbasını yazın hemen yetecek kadar yapıyorum havaların sıcaklığından:))
YanıtlaSilben salça da koyuyordum demek ki o yüzden olmuyormuş :D elinize sağlık
YanıtlaSilEn sevdiğim çorbaların başında...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilMercimeği pek severim. elinize sağlık.
YanıtlaSil