LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI


Mercimek çorbasını bilmeyen yoktur,yapılış şekli yöreden 

yöreye değişse de  benim favori tarifim bu tarif.. Diğer 

mercimek çorbası tariflerinden çok 

daha lezzetli denemenizi öneririm..




Malzemeler

1 su bardağı mercimek

1 tane kuru soğan

1 yemek kaşığı un

5 su bardağı su (tavuk suyu yada 1 tane bulyon)

Zeytinyağ

Karabiber

Yapılışı 

Öncelikle mercimek bol su ile yıkanıp nişastasından arındırılır..

Basıçlı bir tencereye zeytin yağ koyulup 1 yemek kaşığı un ilave edilip unun kokusu çıkana 

kadar kavrulur.

1 tane soğan ve mercimek kavrulan una ilave edilip (5 dk kadar) kavrulmaya devam edilir. 

Tuz,karabiber ve suyu ilave edilip.Mercimekler patlayana kadar pişirilir.

 (15 dk) basınçlı tencere için yeterli.

Pişen mercimek süzgeçten geçirilip, sıcak su ile kıvama getirilip tekrar kaynatılır(mutlaka 

sıcak su olmalı yoksa sarı renk olan çorbanın rengi bozulur) Servise hazır hale gelince 

istediğiniz baharatlarla servis yapabilirsiniz.

İyi bir mercimek çorbasının en büyük püf noktası mercimeğin çok iyi yıkanması ve  çok iyi 

pişmesidir.



5 yorum:

  1. Ellerinize sağlık daha dün yaptım mercimeği. Yazın çok rağbet edilmese de sağlıklı bir yemek olduğundan ara ara yapıyorum ben.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık biz de çok severiz mercimek çorbasını yazın hemen yetecek kadar yapıyorum havaların sıcaklığından:))

    YanıtlaSil
  3. ben salça da koyuyordum demek ki o yüzden olmuyormuş :D elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğim çorbaların başında...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Mercimeği pek severim. elinize sağlık.

    YanıtlaSil