HÜNKAR BEĞENDİ


Hünkar beğendi en sevdiğim et yemekleri arasında.Yapımı 

ile çok pratik, lezzeti tartışılmaz bir yemek .Patlıcan bu 

tarifle  nasıl  şahane bir lezzete dönüşüyor.

Denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz demektir.



Malzemeler
3 tane közlenmiş bostan patlıcan
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
Et Harcı İçin (sote için)
3oo gr kuşbaşı dana eti
Karabiber ,çok az kimyon,pul biber
1 yemek kaşığından da az salça(renk vermesi için)
İsteğe bağlı (kuru soğan,biber,domates
Yapılışı
Öncelikle etlerimizi basınçlı bir tencerede pişirelim.
Daha sonra pişen etleri tavaya alıp biraz kavurduktan sonra baharat tuz ve salça eklenip  5 dk daha kavrulup ocaktan alınır..
Beğendi İçin
Közlenen patlıcanlar doğrama tahtası üzerinde küçük küçük iyice kıyılır.
Üstüne yarım çay bardağı süt ilave edilip 10 dk bekletilir.
Geniş bir tavada sıvı yağ ve tereyağ kızdırılıp içine un ilave edilip kokusu çıkana kadar kavrulur.
Patlıcanlarda ilave edilip, kavurmaya devam edilir.(5 dk kadar)
Sonra süt yavaş yavaş ilave edilip sürekli karıştırılır.(koyulaşana kadar)
Kaşar ve tuz eklenip  ocaktan alınır..
Servis tabağına önce beğendi , daha sonra hazırlanan  et sote  koyulup servis yapılır.Afiyet olsun..


6 yorum:

  1. Hünkar beğendi ismi yapımının zor olduğu izlenmimini veriyor.Tarifinizi okuyunca hiç de öyle olmadığını anladım.

    YanıtlaSil
  2. Patlıcanı da kırmızı eti de çok severim ancak daha önce hiç hünkar beğendi yememiştim, kesinlikle denemeli. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Hiç yapmadığım bir yemek. Patlıcanı çok severim ama nedense bunu denemedim....Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok şey kaçırdığımın kesinlikle farkındayım...
    Bayıldım, nasıl güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. çok severim nefis görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil