TAVUK ÇORBASI



Ramazanın 11. gününde iftar menünüze ekleyebileceğiniz mis gibi bir çorba tarifi.Uzun zamandır

bulunduğum yerde güneş yüzünü göstermedi havalar serin birde ramazan olunca sofraların baştacı

yine çorba oluyor.İşte bu çorbada tam iftarlık, doyurucu ve pratik bir tarif....


Malzemeler
1 tane tavuk göğsü (yada  3 tane baget)
1 tane yumurta
5 yemek kaşığı un
1 tane limonun suyu
3 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin
Yakılmış tereyağ
Yapılışı
Öncelikle tavuk eti haşlanır.
Haşlanan et küçük küçük kesilir.
Tencereye 3 su bardağı tavuk suyu, 3 su bardağı su koyularak kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suya tavuk etleri atılarak , terbiyesi hazırlanır.
Terbiyesi için 1 tane yumurta, limon suyu, un,  iyice çırpılır.
Çırpılan terbiyeye kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alınarak karıştırılır.
Yavaş yavaş tencereye karıştırılarak dökülür.
15 dk kadar kaynadıktan sonra tuz ve karabiber eklenir.
Üzerine tereyağ  ile servis yapılır.AFİYET OLSUN…


5 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.. Oğlum çok sever çorbaları. Onun için pişireceğim bu tarifinizi. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. İftar sofralarının başlangıcı çorba olmazsa olmaz.Bu çorbayıda çok severim sık da yaparım.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık,afiyet olsun.

    YanıtlaSil