Malzemeler
1 kg kabak
İç harç İçin Malzemeler
150 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 tane kuru soğan
1 tane domates
Dereotu
Maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Kimyon
Zeytin yağ
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Sosu İçin
2 tane domates
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı
Öncelikle iç harç için soğan ve domates küp küp doğranır.
Maydanoz ve dereotu ince ince doğranır.
Pirinç yıkanıp ilave edilir.
Kıyma 1 yemek kaşığı salça ve baharatlar ile iç harç iyice harmanlanır.
Kabakların içi oyulup kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartılır.
Kızartılan kabakların içi doldurularak fırın tepsisine dizilir.
Sosu için 2 tane domates 1 yemek kaşığı salça ile sos hazırlanıp kabakların üstüne gezdirilir.
200 derecede kabaklar pişene kadar pişirilir.
elinize sağlık çok güzel görünüyor..
YanıtlaSiltesekkur ederım
SilGörüntü süper ama ben bunun zeytinyağlısını yapayım:)))Ellerine sağlık
YanıtlaSilTesekkurler
SilAy bana dolma olsun da nasıl olursa olsun. Kabak dolmasına da bayılırım.
YanıtlaSilTesekkur ederım
Silellerinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSiltesekkur ederım
SilKıyma ile aram yok ama kabağa hayır diyemem, elinize sağlık (:
YanıtlaSiltesekkurler
Siltesekkurler
YanıtlaSilenfes görünüyor, süper
YanıtlaSilKızartınca daha bir nefis olmuştur. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilKabak dolması nefis görünüyor.. elinize sağlık:)
YanıtlaSil