KIYMALI KABAK DOLMASI








Malzemeler

1 kg kabak

İç harç İçin Malzemeler

150 gr kıyma

1 çay bardağı pirinç

2 tane kuru soğan

1 tane domates

Dereotu

Maydanoz

1 yemek kaşığı salça

Karabiber

Kimyon

Zeytin yağ

Kızartmak İçin

Sıvıyağ

Sosu İçin

2 tane domates

1 yemek kaşığı salça

Yapılışı

Öncelikle iç harç için soğan ve domates küp küp doğranır.

Maydanoz ve dereotu ince ince doğranır.

Pirinç yıkanıp ilave edilir.

Kıyma 1 yemek kaşığı salça ve baharatlar ile iç harç iyice harmanlanır.

Kabakların içi oyulup kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartılır.

Kızartılan kabakların içi doldurularak fırın tepsisine dizilir.

Sosu için 2 tane domates 1 yemek kaşığı salça ile sos hazırlanıp kabakların üstüne gezdirilir.

200 derecede kabaklar pişene kadar pişirilir.





14 yorum: