FIRINDA SÜTLAÇ


Malzemeler
1 litre süt
1,5 çay bardağı kırık pirinç
2 su bardağına yakın toz şeker
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
Tarçın
Çekilmiş ceviz


Yapılışı
Öncelikle pirinç yıkanıp 3 su bardağı su ile haşlanır.
Pirincin üzerinde 1 parmak kadar su kalınca 1 litre süt ilave edilir.
Yavaş yavaş karıştırılarak kıvama gelmesi sağlanır.
Şeker (kontrollü şekilde eklerseniz bardak ölçüleri değişebilir) eklenir.
Şeker eriyene kadar karıştırılır.
2 yemek kaşığı nişasta yarım çay bardağı  su ile açılarak pişen sütlaca ilave edilir.
Koyulaşan sütlaca vanilya eklenerek karıştırılıp kaselere boşaltılır.
Kaselere boşaltılan sütlaç fırına sürülüp üzerinin yanması sağlanır.
Soğuduktan sonra tarçın yada ceviz ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..


6 yorum:

  1. En sevilenlerden..Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Çok severim sütlacı... Çok iştah açıcı görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. Ramazanda sütlü tatlılar ne iyi oluyor.Ellerinize sağlık :) Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel görünüyor öyle o sütlaç, görsellere bayıldım, ellerinize sağlık, olsa da ham yapsak ;))

    YanıtlaSil