Ramazanın 8. gününde güzel bir ana yemek önerisi
sizlere.
Malzemeler
500 gr bezelye
250 gr kırmızı et kuşbaşı
2 tane orta boy patates
2 tane kuru soğan
2 tane kırmızı biber
2 tane domates
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Kekik
Tuz
Yapılışı
Bezelye temizlenip yıkanır.
Kuşbaşı et basınçlı bir tencerede pişirilir.
Ayrı bir tencerede soğan ve biber sıvıyağ ile sotelenip etler ilave edilerek kavrulur.
Bezelye eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Küp küp doğranmış domates ve 1 yemek kaşığı salça eklenip kavrulmaya devam edilir.
Baharatları ve yemeğin suyu eklenir, kaynamaya başlayınca ocaktan alınıp fırın pişirme kabına
dökülür.
200 derecede pişirilir.
Sevmediğimden sebzeleri etli yapmıyorum ben. Haliyle ev halkı da bana uymak zorunda kaldı bu durumunda. Et yemeklerini ayrı yaparım bazen kendime ayrı sebze yemeği yanına....Ama görüntü süper ellerinize sağlık..
YanıtlaSildaha yeni tencerede yaptım, bir de son işlem olarak fırına atmalı
YanıtlaSilsağlıklı ve hafif bir iftar yemeği olmuş elinize sağlık..
YanıtlaSilben bu yemeğe bayılıyorum hatta porsiyonlara bölüp kağıtla pişirip Ramazan da kağıt kebabı şeklinde servis yapıyorum çok güzel oluyor
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSilHepsi birbiri ,ile çok uyumlu, çok güzel bir yemek, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇook severim bezelye yemeğini. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilbayılırım bezelyeye..fırın yemekleri ayrı lezzetli oluyor, elinize sağlık
YanıtlaSilElinize sağlık (:
YanıtlaSilçok nefis olmuş... sonunda fırınlamakta iyi fikir.. elinize sağlık:)
YanıtlaSilGörüntü süper..Bezelyeyi çok severim. Hiç fırında pişirmemiştim. Harika bir kıvamda pişmiştir eminim. Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilellerinize sağlık güzel görünüyor afiyet olsun
YanıtlaSilTüm fırın yemekleri gibi bezelyede çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık
YanıtlaSilnefis nefis, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerine sağlık ramazanda iç çekerek bakıyorum resmen :))
YanıtlaSilNefis görünüyor. Zaten bezelye favori yemeklerimden bir tanesi.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSil